De driekwart rok

De driekwart rok : voor iedereen?

 

rok_1 copy

De lange rok, hij was deze zomer helemaal in. Net als de maxi dress was de maxi skirt in de winkels volop te verkrijgen. We zien dat dit kledingstuk een blijver is voor de winter, maar dan in een ietwat kortere variant: de driekwart rok. Hij komt ongeveer tot het midden van de kuit. Hoe dragen we echter deze bijzondere lengte en is dit kledingstuk voor iedereen geschikt?

Driekwart rokken (en ook lange rokken) staan vooral mooi bij dames die wat meer lengte hebben. Als je kleiner bent van gestalte, gaat een lange rok je nog meer verkleinen. Dat komt omdat je onderlichaam één vlak wordt en er geen contouren meer zichtbaar zijn. Je benen worden een soort van vormeloos blok, waardoor je er wat gedrongen kan uitzien. Een broek met zeer wijde pijpen heeft trouwens hetzelfde effect.

Wil je er toch absoluut voor gaan, ook al ben je wat kleiner, hou dan rekening met volgende tips:

  • Kies voor een model met een verticale belijning zodat je optisch gezien lengte creëert. Die belijning kan letterlijk gecreëerd worden door lijnen ofwel door plooien.
  • Tracht je lichaam te verlengen door je bovenstuk te kiezen in een kleur die aanleunt bij de kleur van de rok.
  • Steek je bovenstuk in je rok zodat je taille zichtbaar blijft. Als je je lichaam meer vorm geeft, lijkt het altijd langer en slanker.
  • Draag geen enkellaarsjes onder een driekwart rok; je benen lijken dan veel korter omdat ze worden opgedeeld in verschillende stukken. Ook geen ballerina’s; daarmee ben je sowieso kleiner en vaak weinig elegant. Beter is te gaan voor een hippe pump of een aansluitende laars die je been extra lengte kan geven. Ook een tof veterschoentje met hak kan je outfit de nodige pit geven.
  • Draag panty’s in dezelfde kleur van de rok of van je schoenen om visueel lengte te geven.

Veel succes dames!

rok_2 copy

PS:  Voor meer tips rond optische illusies kan je altijd een stijlanalyse of workshop stijl met vriendinnen boeken!