Tijd voor vakantie – Laat ook je huid even rusten

summer winter

We moeten er altijd piekfijn uitzien, nietwaar, en daar komt gewoonlijk wel wat cosmetica bij kijken. Vooral in de winter wanneer onze huid sneller droog is en we wat kleur missen, smeren we gretig van alles en nog wat.

Maak van de zomer (en/of je vakantie) de ideale gelegenheid om je huid wat rust te geven. Gebruik minder producten – niet alles wat erin zit is de facto goed voor je – en ga met een minimum aan make-up voor een maximum resultaat.

Je huid heeft sowieso meer kleur in de zomer dus de fond de teint kan je al links laten liggen. Wil je er toch van gebruiken, ga dan echt voor het minimum. Sommige merken (zelf gebruik ik DOVE) hebben dagcrèmes die een lichte foundation meegeven, ideaal! Ze zijn ook lichter van structuur dan een echte fond de teint. Heb je ergens een vlekje te camoufleren, kan dit echter ook gewoon met een camouflagestick.

Hou het luchtig en zet vooral je ogen in de verf. Wanneer je ogen spreken, spreekt je hele gelaat en dan heb je verder niet veel nodig. Geef je wenkbrauwen vorm met een potlood en zet je wimpers aan met wat mascara. Ook dat hoeft weer niet veel te zijn; één of twee keer over je wimpers gaan is ruim voldoende voor een natuurlijke look. Op vakantie kies je bij voorkeur voor waterproof mascara zodat hij de hele dag mooi blijft zitten.

Vergeet zeker je zonnecrème niet en ook je lippen dien je te beschermen tegen de zon. Ga hier voor een chap stick met een kleurtje (bijvoorbeeld Cherry of Pearly Shine van Labello) en je bent helemaal beach proof! ’s Avonds kan je dan weer kiezen voor een mooie gloss.

Foto links: basic zomer make-up: dagcrème met een kleurtje, camouflage, wenkbrauwpotlood, mascara, gloss en voor tijdens het zonnen zonnecrème en chap stick.

Foto rechts: basic winter make-up: fond de teint, camouflage, poeder, blush, wenkbrauwpotlood, mascara, lippenstift.